کشورهای مشترک المنافع

اتحادیه کشورهای مشترک المنافع

گرفتن پاسپورت یک کشور مشترک المنافع مثل دومینیکا امکان به دست آوردن ویزای تجاری و یا مجوز اقامت در دیگر کشورهای مشترک المنافع مانند استرالیا و کانادا را نیز آسان تر می‌کند. در واقع یکی از بهترین روش های مهاجرت و همچنین یکی از راه‌های تجارت در کشورهای دارای سطح بالای اقتصادی داشتن تابعیت دوم کشورهای عضو اتحادیه مشترک المنافع از جمله کشور دومینیکا است. شما میتوانید با مروری در سایت با انواع تابعیت و مراحل اخذ تابعیت دوم و همینطور انواع روش های اخذ پاسپورت دومینیکا به صورت کامل و جامع مطلع بشوید.

اتحادیه کشورهای مشترک‌المنافع یا اتحادیه کشورهای همسود از ۵۳ کشور مستقل است که همه آن‌ها به جز موزامبیک و کامرون قبلاً مستعمره امپراتوری بریتانیا بوده‌اند. چهارچوب همکاری کشورهای این ارگان بر اساس اعلامیه سنگاپور مصوب سال ۱۹۷۱ حول توسعه ارزشهای مشترک مانند حقوق بشر، حکومت قانون، آزادی‌های فردی، برابری، دموکراسی، تجارت آزاد، صلح جهانی و همکاری‌های چند جانبه است.

قوانین کشورهای مشترک المنافع

درحال حاضر ملکه الیزابت دوم نماد همبستگی میان تمامی ۵۳ عضو کشورهای مشترک‌المنافع است. عضویت در این ارگان به عنوان اتحاد سیاسی تلقی نمی‌شود و پذیرش ملکه الیزابت دوم به عنوان نماد اتحادیه به معنای پیروی سیاسی کشورهای عضو از بریتانیا نیست و به لحاظ سیاسی هر کدام از این کشورها قوانین مختص به خود را دارند.

بالاترین مقام تشریفاتی دربار بریتانیای کبیر یعنی ملکه الیزابت دوم عنوان “ریاست کشور”  را در ۱۶ عضو کشورهای مشترک‌المنافع دارا است. این کشورها به اصطلاح “قلمروهای مشترک‌المنافع بریتانیا” خوانده می‌شوند. مقام ریاست کشور مقامی تشریفاتی است و در عمل کارهای روزمره کشورهای قلمرو از طریق دولت انتخابی به ریاست نخست‌وزیر هر کشور انجام می‌شود. این کشورها شامل استرالیا، نیوزیلند، پاپوآ ، گینه نو، جزایر سلیمان، تووالو در اقیانوسیه، کانادا در آمریکای شمالی، بلیز در آمریکای جنوبی و آنتیگوا و باربودا، باهاما، باربادوس، گرنادا، جامائیکا، سنت کیتس و نویس، سنت لوسیا، سنت وینسنت و گرنادین در هند غربی و جزایر حوزه دریای کارائیب (شامل دومینیکا، آنتیگوا و باربودا و …) هستند.

کشورهای مشترک المنافع

پیشینه تاریخی

از نظر تاریخی، مشترک المنافع به تدریج با حمایت امپراتوری انگلیس به وجود آمده است. با توجه به پیشینه‌ی تاریخی بریتانیا مبنی بر تحت سلطه درآوردن کشورهای دیگر و افزایش قلمرو مستعمرات خود در قرن نوزدهم چند کشور  وابسته به بریتانیا توسط اروپایی‌ها به شکل پارلمانی درآمدند و تا حد زیادی حاکمیت کشور خود را به دست گرفتند.

با وجود اساسنامه وست مینستر که مفاد آن به طور خاص به “مشترک المنافع انگلستان” می‌پردازد، بریتانیا تا سال ۱۹۳۱ موقعیت ویژه ای در امپراتوری‌ای که خود گسترده بود داشت. اما ناسیونالیسم که از دهه ی ۱۹۲۰ آغاز شده بود  و با رشد سریع  آن در بخش‌های مختلف امپراتوری، مسیر استقلال این کشورها آغاز شد و این ماجرا از هند و در سال ۱۹۴۷ شروع شد. از اینجا بود که لزوم تعریف مجدد اتحادیه مشترک المنافع دیده شد.

در سال ۱۹۴۷ اولین کشورها با جمعیت غیر اروپایی که به عضویت کشورهای مشترک المنافع درآمدند هند و پاکستان بودند. در سال ۱۹۴۸ برمه (میانمار) مستقل شد و  عضویت در اتحادیه را رد کرد. در سال ۱۹۴۹ برای اولین بار کلمه انگلیس از این اعلامیه حذف شد و پس از آن نام رسمی سازمان به اتحادیه ملل یا به سادگی به مشترک المنافع تبدیل شد. کشورهای مشترک‌المنافع با مشکلات دیگری نیز روبرو بودند، برخی از اعضا ترجیح دادند از سازمان خارج شوند ، همانطور که ایرلند (۱۹۴۹)، آفریقای جنوبی (۱۹۶۱) و پاکستان (۱۹۷۲) نیز این کار را انجام دادند، اگرچه سرانجام آفریقای جنوبی و پاکستان دوباره به اتحادیه پیوستند.

پاسپورت کشورهای مشترک المنافع

در نهایت با توجه به اینکه تجارت میان دو کشور مشترک ‎المنافع حدود ۱۹ درصد ارزان تر از تجارت با کشوری خارج از این محدوده است . شما با داشتن پاسپورت یکی از این کشورها به طور مثال پاسپورت دومینیکا، می‌توانید به راحتی به سفر و یا تجارت در سایر کشورهای مشترک المنافع بپردازید. از آن گذشته در میان این کشورها اخذ پاسپورت دومینیکا و گرفتن تابعیت آن سریعترین سریع‌ترین روش رسیدن به این مهم است.

برای اطلاع از روش‌های اخذ تابعیت دومینیکا و بهره مندی از مزایای پاسپورت دوم این کشور با کارشناسان دومینیکا پارادایس تماس بگیرید و همینطور میتوانید صفحه رضایت متقاضیان را مشاهده بفرمایید. مشاوران ما از صفر تا صد مراحل دریافت شهروندی و پاسپورت دومینیکا شما متقاضیان گرامی را همراهی میکنند.