ویزای الکترونیکی

ویزای الکترونیکی یا eVisa چیست ؟

یک روش بسیار ساده و پیشرفته برای دریافت ویزا، ویزای الکترونیکی است که توسط بسیاری از کشورها برای تسهیل فرایند صدور انواع ویزا ارائه می‌شود. از مزایای اصلی ویزای الکترونیکی امکان اخذ آن در سریع ترین زمان ممکن است.

توجه داشته باشید ویزای الکترونیکی برای طیف وسیعی از ویزاهای کوتاه‌مدت از قبیل ویزای توریستی ارائه می شود. متقاضیانی که قصد دریافت این نوع ویزا را داشته باشند باید مدارک خود را در وب سایت آپلود نمایند و هزینه آن را نیز به صورت آنلاین پرداخت کنند. در ادامه این مطلب به طور کامل راجع به ویژگی ها، مزیت ها و معایب آن صحبت می کنیم.

ویزای الکترونیکی چیست؟

ویزا الکترونیکی یا ( e-Visa ) نوعی مجوز الکترونیکی است و همانطور که گفتیم به صورت آنلاین صادر می شود. بنابراین افرادی که قصد دریافت این نوع ویزا را دارند نیاز به مراجعه حضوری به سفارت و کنسولگری ندارند و به مسافران اجازه می‌دهد به طور قانونی به کشور مقصد وارد یا از آن خارج شوند. حائز اهمیت است بدانید که ویزای الکترونیکی یک ویزای واقعی بوده و از نظر اعتبار و کارایی با ویزای لیبلی تفاوتی ندارد.

مزایای ویزای الکترونیکی

e-Visa نیز همانند ویزای لیبلی مزایای زیادی دارد. در این قسمت به چند مورد از مزایای آن اشاره می کنیم:

  • ویزای الکترونیکی دارای سرعت صدور بالایی است.
  • برای اخذ این نوع ویزا نیاز به مدارک درخواستی کمتر می باشد.
  • سهولت فرآیند درخواست دریافت ویزا.
  • اخذ ویزای الکترونیکی باعث کاهش هزینه ها می شود و مقرون به صرفه می باشد.

کشورهای evisa

کدام کشورها ویزای الکترونیکی دارند؟

توجه داشته باشید اولین گام برای برنامه ریزی سفر، بررسی ویزا و روادید برای مقصد موردنظر است. در حال حاضر رتبه پاسپورت ایران برای سفر به بسیاری از کشورها کافی نیست و افراد نیاز به اخذ ویزا دارند. چندین کشور در دنیا امکان صدور ویزای الکترونیکی را فراهم کرده اند که این کشورها عبارت اند از:

ارمنستان، آذربایجان، بحرین، کامبوج، ساحل عاج، مصر، گابن، گرجستان، هند، ایران، کویت، کنیا، لائوس، مالزی، میانمار، نیوزلند، روسیه، عمان، روآندا، سائوتومه و پرنسیب، سنگاپور، سودان جنوبی، اتیوپی، سنت کیتس و نویس، سریلانکا، تانزانیا، ترکیه، امارات متحده عربی، اوگاندا، ازبکستان، زامبیا، زیمباوه، ویتنام، تایوان

کدام کشورها برای ایرانیان ویزا الکترونیکی دارند؟

یکسری از کشورها برای ایرانیان با داشتن مدارک کافی و شرایط خاص ویزای الکترونیکی صادر می کنند که این کشور عبارت اند از:

روسیه، کامبوج، اندونزی، قرقیزستان، استرالیا، سنگاپور، رواندا، سری لانکا، اوگانا، تاجیکستان، امارات متحده عربی، زامبیا، ازبکستان، زیمبابوه، ویتنام

کشورهای ویزای الکترونیک با پاسپورت دومینیکا

کشورهایی که با پاسپورت دومینیکا نیاز به e-Visa دارند

پاسپورت دومینیکا به یکی از قدرتمندترین گذرنامه ها در جهان شناخته شده است. دارندگان پاسپورت دومینیکا می توانند بدون نیاز به ویزا به بیش از ۱۴۰ کشور سفر کنند. حال در این قسمت می خواهیم کشورهایی که با پاسپورت دومینیکا نیاز به ویزای الکترونیکی دارند را نام ببریم که عبارت اند از:

آلبانیا، استرالیا، بحرین، بنین، بوتان، بورکینافاسو، کامرون، السالوادور، گینه استوایی، اتیوپی، گابن، گرجستان، گینه، هند، اندونزی، ژاپن، قزاقستان، ایران، اردن، قرقیزستان، لائوس، بولیوی، کامبوج، کنگو، جیبوتی، لیبی، ماداگاسکار، مغولستان، موزامبیک، نپال، نیجریه، عمان، پاکستان، سائوتومه و پرنسیپ، سیرالئون، سودان جنوبی، تایوان، تاجیکستان، تایلند، توگو، اوگاندا، ویتنام و زیمبابوه

نحوه درخواست ویزای الکترونیکی

برای اخذ این نوع ویزا در مرحله اول باید کشور مقصد را انتخاب نمایید و سپس با مراجعه به وب‌سایت رسمی ویزای آن کشور، از شرایط و مدارک مورد نیاز و همچنین هزینه ویزا مطلع شوید. بعد از آماده سازی مدارک خود باید فرم درخواست را به طور دقیق و کامل پر کرده و هزینه ویزا را به‌ صورت آنلاین پرداخت کنید.

در صورتی که در خواست متقاضی تایید شد، ویزا الکترونیکی برای فرد صادر خواهد شد و می‌تواند آن را چاپ کرده و به همراه خود داشته باشید. دقت کنید به‌ همراه ‌داشتن روادید الکترونیکی در زمان سفر الزامی است و در صورتی که ویزا را به همراه نداشته باشید و قبل از سفر آن را دریافت نکنید، ممکن است با جریمه یا عدم اجازه ورود به کشور مقصد مواجه شوید.

مدارک مورد نیاز جهت دریافت ویزای توریستی

پیشنهاد می کنیم برای اطلاع از مدارک دقیق مورد نیاز برای اخذ ویزای الکترونیکی هر کشور به وبسایت رسمی سفارت خانه یا کنسولگری آن کشو مراجعه کنید. ولی به طور کلی داشتن مدارک زیر برای اکثر کشورها الزامی است:

  • پاسپورت معتبر که حداقل ۶ ماه اعتبار داشته باشد و دارای دو صفحه خالی باشد.
  • دو قطعه عکس به صورت واضح
  • اسکن صفحات اول و دوم گذرنامه به صورت رنگی و همچنین دارای کیفیت بالایی باشد.
  • واچر بلیت بازگشت
  • واچر هتل
  • باید برنامه سفر خود را به طور دقیق ارائه دهید. ( تاریخ ورود و خروج، نام شهر و هتلی که در آن اقامت دارید )

مدارک evisa

تفاوت ویزای الکترونیکی با ویزای کاغذی

ویزای کاغذی و الکترونیکی در اعتبار، سهولت دریافت و مدت زمان دریافت آن با یکدیگر تفاوت دارند. تفاوت اصلی بین ویزای آنلاین یا الکترونیکی و کاغذی این است که برای درخواست الکترونیکی نیاز به مراجعه به سفارت یا کنسولگری نیست و کل فرایند ویزا از راه دور و به روش آنلاین انجام می‌شود. از دیگر تفاوت های آنها می توانیم بگوییم که ویزاهای عادی برای اهداف کوتاه ‌مدت و بلند مدت صادر می‌شوند درحالی‌ که ویزاهای الکترونیکی فقط برای اهداف کوتاه‌مدت و موقت صادر خواهند شد.

مطالب مرتبط:

تفاوت تابعیت؛ اقامت و ویزا

ویزای فرودگاهی یا در بدو ورود

سفر به امارات با پاسپورت دومینیکا

سفر به کره جنوبی با پاسپورت دومینیکا

اعتبار ویزای الکترونیکی

ویزاهایی الکترونیکی معمولاً ۳۰ روز اعتبار دارند. با این حال بسته به کشور مقصد و هدف از سفر متقاضی ممکن است اعتبار آن متغیر باشد. ویزای آنلاین می‌تواند از ۱۰ روز به بالا اعتبار داشته باشد. توصیه می شود قبل از سفر از مقررات مهاجرتی کشور مقصد مطلع شوید.

مدت زمان دریافت ویزای الکترونیکی

مدت ‌زمان صدور ویزای الکترونیکی برای هر کشور متفاوت است با این وجود معمولا بین ۵ تا ۱۰ روز کاری طول خواهد کشید. متقاضیان می توانند وضعیت درخواست خود را به صورت آنلاین از طریق سامانه پیگیری کنند.

 

هزینه دریافت ویزای الکترونیکی ( e-Visa )

هزینه ی دریافت ویزای الکترونیکی به عوامل مختلفی بستگی دارند. عواملی همانند کشور مقصد، نوع ویزا ( توریستی، تجاری، تحصیلی و غیره بر روی قیمت ویزا تاثیر می گذارند. همچنین هر چه مدت اعتبار ویزای الکترونیکی بیشتر باشد هزینه آن نیز بیشتر است. یکسری نکات برای صرفه جویی در هزینه های این نوع ویزا وجود دارد که شامل موارد زیر است:

  • متقاضیان می توانند کشورهایی را انتخاب کنند که ویزای الکترونیکی رایگان ارائه می‌دهند.
  • ویزا با مدت اعتبار کوتاه مدت درخواست دهید.
  • از آژانس‌های مسافرتی معتبر برای اخذ ویزا استفاده کنید.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *