روش های دریافت تابعیت

بررسی و معرفی کامل انواع روش های دریافت تابعیت

روش های دریافت تابعیت به وضعیت حقوقی و رابطه بین یک فرد و دولت مرد نظر برای دریافت تابعیت که مستلزم حقوق و وظایف قانونی خاص است بستگی دارد. ارزش شهروندی از ملتی به ملت دیگر متفاوت است و هر کشور شرایطی را تعیین می کند که تحت آن افراد را به عنوان شهروند خود به رسمیت می شناسد و شرایطی که تحت آن این وضعیت لغو می شود به رسمیت شناختن یک دولت به عنوان یک شهروند عموما با خود به رسمیت شناختن حقوق مدنی، سیاسی و اجتماعی را به همراه دارد که برای افراد غیر شهروند ارائه نمی شود.

در برخی از کشورها، شهروندی می تواند به معنای داشتن حق رای حق گرفتن منصب های دولتی و حق دریافت پرداخت های بیمه بیکاری باشد. گفتنی است اشخاصی که فاقد تابعیت میباشند از حقوق اجتماعی وسیاسی محروم هستند.

برخی از کشورها به شهروندان خود اجازه می دهند که تابعیت های متعدد داشته باشند، در حالی که برخی دیگر بر وفاداری انحصاری اصرار دارند.

زندگی در یک کشور به این معنا نیست که یک فرد لزوما شهروند آن کشور باشد. شهروندان یک کشور که در یک کشور خارجی زندگی می کنند به عنوان بیگانه شناخته می شوند. حقوق و وظایف آنها توسط معاهدات سیاسی و قوانین کشوری که در آن اقامت دارند تعیین می شود.

تابعیت یا شهروندی در سایر کشورها فرصتی است که می توان در کشوری پیشرفته تحصیل، کار و زندگی کرد و از تمام مزایای زندگی در کشور مقصد برخوردار شد و این مورد میتواند جوابی کوتاه برای سوال تابعیت چیست، باشد.

انواع روش های دریافت تابعیت

  • تابعیت اصلی یا ذاتی
  • تابعیت اکتسابی

تابعیت اصلی یا ذاتی چیست؟

در این نوع تابعیت فرد بعد از به دنیا آمدن آن را کسب می کند و به دو دسته خون و خاک تقسیم می شود.

۱-تابعیت خونی: به این صورت است که اگر یکی یا هردو والد شهروند یک کشور باشند بچه بدنیا آمده تابعیت والدین خود را کسب خواهد کرد تقریبا تمام کشورهای دنیا تابعیت خونی را می پذیرند و بعضی از کشورهای مهاجرپذیر برای دادن این نوع تابعیت محدودیت هایی را برای افراد متولد شده دارند و بیشتر این محدودیت ها برای افرادی است که خارج از کشور اصلی به دنیا آمده باشد.

۲-تابعیت خاک: در این تابعیت فرد بدون نظر گرفتن اینکه والدینش چه تابعیتی دارند و صرفا به خاطر متولد شدن در کشوری دیگر کسب می کند. کشورهایی مثل آمریکا و کانادا این نوع تابعیت را می پذیرند.

 

مدل های تابعیت

تابعیت اکتسابی چیست؟

این نوع تابعیت که فرد در زمان تولد آن را کسب نکرده است و به خاطر شرایطی که بوجود می آید آن را کسب می کند که به چند دسته تقسیم میشود:

۱- تابعیت تحصیلی

۲- تابعیت تبعی

۳- تابعیت تحققی

۴- تابعیت اجباری

۵- تابعیت افتخاری

۶- تابعیت تجاری

۷- تابعیت مذهبی

مطلب پیشنهادی: سفر با دو پاسپورت

انواع مدل های تابعیت اکتسابی

تابعیت تحصیلی: تابعیتی است که در نتیجه اراده و درخواست خود فرد متقاضی داده می شود

تابعیت تبعی: تابعیتی است که به اراده خود فرد داده نمیشود بلکه به اراده فرد دیگری وابسته است مانند فرزند خوانده ای که تابعیت پدرخوانده و یا مادر خوانده را کسب میکند.

تابعیت تحققی: این نوع تابعیت که شخص در نتیجه ازدواج و در نهایت اجباری می باشد.

تابعیت اجباری: تابعیتی که فرد گاها بدلیل اشغال تقسیم شدن یک کشور به کشورهای کوچکتر دیگر به اجبار کسب می کند.

تابعیت افتخاری: به تابعیتی می گویند که دولت ها به برخی از اشخص مهم برای قدردانی از خدماتی که ارائه داده اند اهدا میکنند.

تابعیت تجاری: تابعیتی است که برخی از کشورها برای جذب سرمایه وتقویت اقتصاد کشورشان در قبال پرداخت مبلغ مشخصی تابعیت اهدا می کنند مثل کشور دومینیکا که در دریای کارائیب واقع شده است

تابعیت مذهبی: به تابعینی می گویند که فرد به دلیل تعلق داشتن به مذهبی خاص، بلافاصله پس از ورودش به کشوری، تابعیت آن کشور را کسب میکند.

 

کلام آخر

یکی از راحت ترین روش های دریافت تابعیت کشوری دیگر که به عنوان تابعیت دوم نیز شناخته میشود، دریافت پاسپورت دوم کشوری معتبر میباشد. شما میتوانید با مشاوران ما در دومینیکا پارادایس تماس بگیرید و از تمام شرایط اخذ پاسپورت دومینیکا مطلع شوید.

پاسپورت کشور دومینیکا به عنوان سی دومین پاسپورت معتبر جهان شناخته میشود و به وسیله آن میتوانید به بهترین کشورها برای مهاجرت به راحتی سفر کنید و ویزای بلند مدت کشورهایی چون آمریکا و کانادا را بدون هیچ شرایط پیچیده ای در یافت نمایید، اخذ پاسپورت دومینیکا به عنوان پاسپورت دوم میتواندیکی از بهترین روش های مهاجرت برای ایرانیان نیز شناخته میشود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *